Taloustieteen väitös, muistutus matka-apurahahausta & avoimia työpaikkailmoituksia

24.4.2024

Tiedoksenne terveystaloustieteen tulevia tapahtumia ja avoimia työpaikkoja:

  1. Väitös, VTM Tapio Haaga, taloustiede, 3.5.2024 klo 11-15, LähiTapiola-sali (LS 16), Turku
  2. Muistutus: Matka-apurahat vuonna 2024, DL su 12.5.2024 
  3. Avoimia työpaikkailmoituksia

Tarkemmat tiedot löydät alta.

**************************************************************

1. Väitös, VTM Tapio Haaga, taloustiede, 3.5.2024 klo 11-15, LähiTapiola-sali (LS 16), Turku

VTM Tapio Haaga esittää väitöskirjansa ”Cost-Sharing and Access in Primary Health Care” julkisesti tarkastettavaksi Turun yliopistossa perjantaina 03.05.2024 klo 11.00 (Turun kauppakorkeakoulu, LähiTapiola-sali, Rehtoripellonkatu 3, Turku).

Vastaväittäjänä toimii professori Matti Sarvimäki (Aalto-yliopisto) ja kustoksena professori Mika Kortelainen (Turun yliopisto). Tilaisuus on suomenkielinen. Väitöksen alana on taloustiede.

Väitöskirja yliopiston julkaisuarkistossa: https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-29-9669-8

Lisää tietoa asiasta: Väitös (taloustiede): VTM Tapio Haaga | Turun yliopisto (utu.fi) 

**************************************************************

2. Muistutus: Matka-apurahat vuonna 2024 DL 12.5.2024

Terveystaloustieteen Seura ry julistaa haettavaksi matka-apurahaa kansainvälisiin, ulkomailla järjestettäviin tieteellisiin seminaareihin tai konferensseihin, joissa hakija esittelee omaa terveystaloustieteellistä tutkimustaan (oma suullinen esitys tai posteri). Apurahat on tarkoitettu jatko-opiskelijoille sekä nuorille tutkijoille, jotka ovat väitelleet enintään neljä vuotta sitten ja joiden tutkimus liittyy terveystaloustieteeseen. Matka-apurahoja on budjetoitu 1000 € ja aikaisempina vuosina matka-apurahojen suuruus on ollut noin 250–500 € riippuen hakijoiden määrästä.

Johtokunta arvioi hakemukset ja valitsee apurahan saajat. Ollessaan jäävi, johtokunnan jäsen ei voi osallistua hakemusten arviointiin. Jos hakemuksia on enemmän kuin kaksi (2), apurahan saajien valinta perustuu matka-apurahojen käyttötarkoitukseen ja tutkimuksen tieteelliseen laatuun. Apurahaa ei myönnetä Terveystaloustieteen seuran johtokunnan jäsenelle tai hänen lähiomaisille (puoliso, vanhemmat, lapset, sisarukset).

Apurahan saannin edellytyksenä on, että esitys on hyväksytty, mutta se voidaan myöntää ennen hyväksymispäätöstä ehdollisena, jolloin se maksetaan vasta kun vahvistus hyväksymisestä on toimitettu Terveystaloustieteen Seuran sihteerille. 

Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulee käydä ilmi hakijan väitöskirjatutkimuksen tai post-doc-tutkimuksen nimi/aihe, jatko-opiskelupaikka tai väitöspäivä, suunniteltu matkakohde (konferenssin nimi, paikka, järjestäjä), esityksen otsikko sekä tilitiedot matka-apurahan maksamista varten. Hakemukseen liitetään myös kyseiseen kokoukseen lähetetty abstrakti. Hakemukset lähetetään Terveystaloustieteen Seuran sihteerille viimeistään su 12.5.2024, osoitteeseen sihteeri[at]ttts.fi. 

**************************************************************

3. Avoimia työpaikkailmoituksia

Itä-Suomen yliopisto hakee kasvavaan terveystaloustieteen tutkimusryhmäämme taloustieteen yliopistonlehtoria/yliopisto-opettajaa, terveystaloustieteen yliopistonlehtoria ja yliopistotutkijaa yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan Itä-Suomen yliopistoon. Tehtävät sijoittuvat Kuopion kampukselle. Lue lisää alta, ja hae viimeistään 14.5.2024.

Yliopistonlehtori/yliopisto-opettaja, taloustiede

Yliopistonlehtori, terveystaloustiede

Yliopistotutkija/projektitutkija, terveystaloustiede